Druga edycja imprezy Smakujemy lato w Pszczynie, to rodzinne wydarzenie o charakterze kulinarno-rekreacyjnym. Stworzyliśmy strefy pełne smaków z całego świata: kuchnie śródziemnomorską, grecką, indyjską, meksykańską, hiszpańską, orientalną, żydowską i wegetariańską. 

Dla miłośników kuchni wege była zielona przestrzeń, czyli EKO/ WEGE BAZAR, gdzie można było skosztować przepysznych falafeli, humusów, zup, deserów, ale też certyfikowanej żywności. W dużych namiotach odbyły się wykłady z medycyny chińskiej i liczne prelekcje na temat zdrowego odżywiania się. Na imprezie zaprezentowali się wystawcy z całej Polski z certyfikowaną żywnością, wyjątkowymi przyprawami, konfiturami i napojami z najwyższej półki.

Smakujemy lato w Pszczynie było znakomitą okazją do odrobiny kreatywnego aktywizmu. Namiot artystyczny, a tam warsztaty pracy z umysłem, czyli codzienna medytacja i nauka prostych technik medytacji, joga, warsztaty muzyczne i wiele innych atrakcji. W strefie muzycznej – muzyka alternatywna, tak aby poczuć rytm własnego serca. Strefa zabaw dla dzieci, plener malarski i wiele innych atrakcji.

W strefie kulinarnej odbyły się pokazy live cooking oraz warsztaty z dietetykami i specjalistami w zakresie żywienia. Śniadania na trawie dla rodzin z dziećmi. Zaprosiliśmy  znanych kucharzy i restauracje, którzy w strefie kulinarnej wykonywały specjalne pokazowe dania. Była też strefa sportowa, zawody i turniej w badmintona.

Na placu zapomnianych zabaw z dzieciństwa odkurzyliśmy bańki mydlane, grę w klasy, w gumę i wiele innych zabaw.